Sport

Fotbal, Liga a II-a, Metalul Reşiţa - CSM Rm.Vâlcea 0-3

CSM s-a salvat de la retrogradare

CSM Râmnicu Vâlcea s-a impus lejer la Reşiţa, scor 3-0 şi s-a salvat de la retrogradare, la capătul unui nou sezon dezamăgitor, în care a aşteptat ultima rundă pentru a se salva.

Cum era firesc, Vâlcea nu a avut azi emoţii în ultima etapă din play-out, în Valea Domanului, contra ultimei clasate Metalul, o echipă care nu bătuse pe nimeni. Pentru a scăpa matematic, CSM avea nevoie doar de un punct, dar, în cazul unui eşec, depindea de meciul de la Satu Mare, acolo unde o remiză trimitea trupa lui Dulcea la ”baraj”.


În prima repriză, CSM a avut o singură ocazie mare, în minutul 34, prin Firţulescu, care a lovit bara. La pauză, antrenorul vâlcenilor, Adrian Dulcea a făcut o schimbare inspirată l-a introdus pe Voinea. Albert Voinea (FOTO) a reuşit o ”dublă” în minutele 50 şi 52, care a înlăturat orice emoţie. Prima reuşită a fost una superbă, un şut la vinclu, de la 20 de metri. În minutul 59, Neagoe înscrie şi el cu o execuţie frumoasă, o scăriţă peste Zimmermann. S-a încheiat 3-0 şi rămâne de văzut ce schimbări va aduce vara în Zăvoi, unde este nevoie de întăriri de la conducere până la lot. Alb-albaştrii i-au dedicat victoria directorului sportiv Adrian Albinaru, operat zilele trecute cu succes la coloana cervicală.
La Satu Mare s-a încheiat 1-1, astfel că Olimpia va da ”baraj” de supravieţuire cu Gloria Buzău.
Din sezonul viitor, conform deciziei FRF, Liga a II-a va avea o singură serie. Rămâne de văzut dacă nu cumva se va reveni asupra acestei hotărâri şi ce echipe se vor înscrie, pentru că multe formaţii sunt în pragul falimentului.
Singura reprezentantă a Olteniei în eşalonul secund, CSM depinde şi ea de alegerile de mâine, Primăria Rm.Vâlcea fiind acţionar minoritar la echipă, cu un aport financiar important. În plus, acţionarul majoritar, SC Damila SA nu a anunţat încă dacă va rămâne la echipă sau nu, o decizie urmând a fi luată după alegeri. Antrenorul Dulcea şi mulţi jucători sunt la final de contract, astfel că, în acest moment, nimic nu este cert.

Metalul Reşiţa – CSM Râmnicu Vâlcea 0-3 (0-0)
Au marcat: Voinea 50, 52, Neagoe 59
Metalul: Zimmermann - Al. Maria, Al. Costea (Kopre 63) , C. Anghel (Bilal 54), I. Vlad - Julei, Buzdugan, Pitulice (Puiu 77), Chira - Vitorovic, Kis. Antrenor: Carol Gurgu
CSM: Teodorescu (Marinoiu 77) - Vasile, Pîrvulescu, I. Stoica (cpt.), Dumitraşcu - Dâlbea - Firţulescu, Piscanu, A. Neagoe, Georgescu (Iordache 46) - C. Stoica (Voinea 46). Antrenor: Adrian Dulcea
Arbitri: Cătălin Botaş (Timişoara) - Gheorghită Bălan (Piteşti) şi Doru Zamfir (Slatina).

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...