Ultima Oră

DNA nu-l mai are în vedere pe Mircia Gutău în niciun dosar penal

Procurorii anticorupţie demontează zvonurile cu privire la o posibilă nouă anchetare a fostului primar Mircia Gutău şi spun că, în prezent, nu au în lucru niciun dosar care să-l vizeze

Reprezentanţii DNA au răspuns de curând unei solicitări făcută în baza Legii 544/2001 de către săptămânalul “Săptămâna în Oltenia” în ceea ce priveşte posibile noi cercetări penale pe numele fostului primar al Râmnicului, Mircia Gutău. Conform acestor precizări, Gutău, candidat din Partea Partidului Ecologist Român pentru un nou mandat, al treilea, în fruntea Primăriei Râmnicului, nu face obiectul vreunui dosar penal aflat în prezent în cercetare şi nici nu este parte în vreo astfel de cercetare.
Publicaţia “Săptămâna în Oltenia” a solicitat DNA, în urmă cu câteva săptămâni, când în spaţiul public circula zvonul că Mircia Gutău ar fi cercetat în alte patru noi dosare de corupţie, lămuriri cu privire la aceste aspecte. Răspunsul dat de procurorii anticorupţie este următorul: „La solicitarea dvs. din data de 11 aprilie 2016, Biroul de Informare şi Relaţii Publice este abilitat să vă comunice următoarele: În acest moment, persoana la care faceţi referire nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar penal aflat pe rolul DNA – Serviciul Teritorial Piteşti.” Această precizare din partea Direcţiei Naţionale Anticorupţie confirmă astfel declaraţiile fostului primar, condamnat de două ori la închisoare pentru fapte de corupţie, conform cărora în ultimii ani fostul primar nu a mai fost chemat la DNA pentru declaraţii în alte dosare.
Mircia Gutău a decis să reintre în politică şi să încerce pentru un nou mandat de primar. Are de partea lui o parte însemnată a locuitorilor din Râmnicu Vâlcea, care, în ciuda problemelor pe care acesta le-a avut cu justiţia, vede încă în Gutău viitorul primar al municipiului. De altfel, sondajele realizate până acum îl situează pe Gutău pe primul loc în preferinţele locuitorilor din municipiu, care şi în 2008 l-au ales edil şef al municipiului, cu peste 70 la sută dintre sufragii, deşi era cercetat penal în dosarul de luare de mită deschis în 2006.
Mircia Gutău candidează acum din partea Partidului Ecologist Român, între cei 10 contracandidaţi înscrişi în cursă pentru fotoliul de primar al Râmnicului se află şi doi foşti colegi din PDL: Romeo Rădulescu (PSD) şi Grigore Crăciunescu (PNL).

“În acest moment, persoana la care faceţi referire nu are calitatea de suspect sau inculpat în vreun dosar aflat pe rolul DNA – Serviciul Teritorial Piteşti” - Direcţia Naţională Anticorupţie - Biroul de Informare şi Relaţii Publice

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...