Sport

Fotbal, Superliga Vâlcea

Şirineasa, la primul titlu judeţean din istorie!

CS Şirineasa a câştigat sâmbătă, la Tomşani, scor 3-0 cu Unirea şi a devenit matematic campioana din Superliga Vâlcea.

Cu o etapă înaintea finalului Superligii, CS Şirineasa este lider, cu patru puncte avans faţă de a doua clasată, Flacăra Horezu. Astfel, Şirineasa îşi adjudecă primul titlu judeţean din istoria clubului şi aşteaptă cu încredere ”barajul” de promovare.

Managerul clubului, Mădălin Dobre explică succesul echipei CS Şirineasa, o formaţie care a avut un parcurs constant în acest sezon. ”Avem în lot numai vâlceni. Doar patru jucători, Melcea, Chiripuş, Muşuroaia şi Leo Săraru au trecut pe la Liga a II-a, în rest majoritatea au jucat în Liga a III-a la Oltchim sau Ghecon, precum Marinescu, Tomescu, Ceapă, Despoiu, I.Săraru, Fistogeanu, Mocioacă, Ciocotoiu, Preda. Antrenorul Octavian Iordache este la primul sau sezon ca principal la Sirineasa, după ce, timp de două sezoane, a fost secund. Pe lângă faptul că avem un lot bun, secretul nostru este organizarea, buna gestionare, toţi am tras la aceeaşi căruţă Nu am cheltuit sume mari pe salarii, am avut un buget normal pentru Superligă. Au fost momente decisive în acest campionat, precum jocul de la Călimăneşti, unde am egalat în final, dar şi victoria clară din meciul decisiv cu Horezu”.
Managerul clubului CS Şirineasa, Mădălin Dobre speră ca, din vară, judeţul Vâlcea să aibă în Şirineasa, o reprezentantă în Liga a III-a. ”Ne dorim foarte mult promovarea, 90% cred că vom promova, am încredere mare. Anul acesta, trebuie să aibă şi Vâlcea o echipă în Liga a III-a. În ultimii 12 ani, sunt doar 2 echipe promovate din judeţul Vâlcea, Ghecon şi Damila, care aveau în spate coloşi industriali. Noi suntem finanţaţi de Primărie, dar avem şi sponsori. Baza noastră este construită în 2013 şi cuprinde un teren cu gazon excelent, probabil cel mai mare din judeţ, de 105-70 metri, vestiare, o tribună cu 300 scaune, dar intră 1500 spectatori. Avem o bază de liga a III-a foarte bine pusă la punct”, a mai anunţat Mădălin Dobre.

Antrenorul Iordache: Am făcut doar un mic pas, barajul este important

Antrenorul de la Şirineasa, Octavian Iordache a fost junior la CSM Râmnicu Vâlcea, unde evolua pe postul de portar, însă, după terminarea junioratului, a abandonat fotbalul în favoarea facultăţii. Ulterior, a absolvit cursurile de antrenor, având licenţa UEFA B dar şi pe cele de preparator fizic. ”A contat mult unitatea grupului, meritul este al băieţilor, care au muncit un an, e o performanţă foarte frumoasă. Vreau să mulţumesc sponsorului Mirel Vasilichia, a fost mereu lângă noi, a adus stabilitatea financiară, fostului primar, domnul Săraru, actualului primar, domnul Streinu şi tuturor celor care au crezut în noi. Principalul obiectiv este să promovăm, mergem cu încredere, ne dorim enorm, am făcut un mic pas prin câştigarea titlului, dar cel mai importat este barajul. Noi suntem bine pregătiţi, indiferent de adversar, suntem o echipă puternică şi vom face tot ce depinde de noi să câştigăm. Am primit toate asigurările la Şirineasa, de la Primărie şi sponsori, că se vor face toate eforturile ca echipa să fie susţinută în Liga a III-a. Întâi să ajungem acolo, apoi vom găsi soluţii să ne menţinem. E primul an în care antrenez, eu sunt o persoană modestă, dar sunt foarte pasionat, studiez tot ce este nou. Le mulţumesc băieţilor, promovarea ar fi foarte importantă pentru Vâlcea, merită o echipă de Liga a III-a ” a explicat Octavian Iordache, adept al sistemului 4-4-2.

Familia Săraru, sufletul echipei

Fostul primar din Şirineasa, Dan Săraru a iniţiat acest proiect, a făcut un lot solid şi reuşit să găsească fondurile pentru baza sportivă, construită în urmă cu trei ani. După ce a condus timp de 15 ani Primăria locală, Dan Săraru visează să vadă echipa în Liga a III-a. Găsit incompatibil anul trecut de către ANI, acesta a fost obligat să renunţe la funcţie şi ulterior a preluat un post în conducerea clubului de Liga a II-a, CSM Râmnicu Vâlcea.
Acum, însă, Dan Săraru candidează pentru un nou mandat, iar în programul său se stipulează construcţia unui acoperiş la tribuna Stadionului Comunal Şirineasa şi dotarea stadionului cu tabelă de marcaj electronică. În echipa pregătită de Octavian Iordache joacă şi cei doi copii ai lui Dan Săraru, Ionuţ şi Leo.

LOT CS ŞIRINEASA

2 Bărbus Florin -Portar
3 Carstoiu Radu -Portar
4 Ceapă Grigore -Mijlocas, Atacant
5 Ciocotoiu Marinel -Mijlocas
6 Despoiu Stefan - Fundaş st/dr, Mijlocas
7 Dumitru Bogdan - Atacant
8 Filipoiu Marian - Atacant
9 Fistogeanu Andrei -Fundas stânga
10 Marinescu Octavian -Mijlocas
11 Melcea Iosif -Mijlocas
12 Musuroia Ilie -Fundas central
13 Nicolaescu Laurentiu -Fundas central
14 Patularu Lucian -Mijlocas
15 Pesterau Cristian -Portar
16 Puscatu Eduard -Atacant
17 Sararu Ioan -Fundas dreapta,mijlocas dreapta
18 Sararu Leonard - Mijlocaş
19 Tomescu Narcis -Mijlocaş
20 Preda Bogdan -Atacant
21 Mocioaca Bogdan -Fundaş central/ Mijlocas
22 Chiripus Marian -Fundaş central

Antrenor principal: Octavian Iordache
Antrenor Secund: Bogdan Mocioacă
Manager club: Mădălin Dobre

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...