Sport

Fotbal, Liga a II-a, CSM Rm.Vâlcea

Doar un eşec la Resiţa mai poate încurca Vâlcea

Cu o etapă înaintea finalului play-out-ului din Seria B2, numai un cataclism ar mai putea duce pe CSM Râmnicu Vâlcea la ”barajul” pentru evitarea retrogradării.
După ,gloriosul' succes cu Tărlungeni, CSM este aproape salvată, dar trebuie să trateze cu atenţie deplasarea din fieful lui Cătălin Rufă.


Mai este doar o etapă şi Vâlcea este prima în play-out, având un punct avans faţă de Satu Mare şi Pâncota, echipe care se înfruntă în meci direct în ultima etapă.
CSM are parte de un meci facil, la Reşiţa, acolo unde o victorie sau o remiză o salvează matematic, fără nicio emoţie. În cazul greu de crezut că pierde la Reşiţa, CSM poate cădea pe locul trei numai după o remiză între Olimpia şi Şoimii. Dacă Satu Mare sau Pâncota câştigă, este clar, doar una dintre le o depăşeşte pe CSM şi oltenii sunt salvaţi, chiar dacă pierd în Valea Domanului.
Dar să detaliem situaţia, greu credibilă, în care CSM pierde la Reşiţa şi Olimpia şi Pâncota remizează. Cele trei echipe ar termina la egalitate de puncte, caz în care, primul criteriu este rotunjirea de puncte dupa sezonul regulat. Olimpia şi Vâlcea au beneficiat de rotunjire, iar Pâncota nu. Dezavantajată în meciurile directe cu Satu Mare, CSM ar ajunge la baraj.
Totuşi, având ca adversar pe modesta Reşiţa, fotbaliştii vâlceni pot cânta în continuare fericiţi la vestiare după bani, după sezonul jenant pe care l-au făcut. Abia s-au salvat de la retrogradare, deşi sunt singura echipă cu salariile la zi, iar aşteptările erau mult mai mari. Şi fără îndoială, în cei 11 ani consecutivi de Liga a II-a, nu a tremurat niciodată aşa de rău pentru menţinere, deşi au avut parte de stabilitate financiară şi un lot experimentat.


 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...