Eveniment

Horezu, 525 de ani de la atestarea documentară

Capitala Olteniei de sub munte se îmbracă în strai de sărbătoare

Oraşul de la poalele Munţilor Căpăţânii va împlini, miercuri, 05 septembrie, 525 de ani de la prima atestare documentară. Sărbătoarea Zilelor oraşului Horezu va fi marcată printr-o serie de evenimente menită să atragă în localitatea unde pământul ia formă sub mâinile olarilor cât mai mulţi vizitatori. Pe lângă un simpozion susţinut de ultimii 10 aleşi ai urbei, perioada 05-09 septembrie va fi înţesată cu manifestări culturale şi întreceri sportive destinate îndeosebi vizitatorilor care au chef să se amuze.
Întreaga acţiune este finanţată printr-un proiect al Ministerului Dezvoltării Regionale şi Turismului destinat promovării şi produselor turistice specifice zonei depresionare Horezu pentru dezvoltarea şi consolidarea turismului în Nord-Vestul judeţului Vâlcea.

Trecut şi viitor - tradiţie şi modernitate

Îmbinând farmecul tradiţiilor populare şi meşteşugăreşti din zonă, dar şi noutăţile aduse de suflul modern de dezvoltare a turismului din depresiunea Horezu, sărbătoarea din „oraşul ceramicii” a fost creionată de edili pentru a corespunde gusturilor unei mase cât mari de vizitatori. „Avem manifestări artistice şi culturale pe durata celor cinci zile de sărbătoare. Pe lângă expoziţii ale meşteşugarilor şi o paradă a portului popular, am programat şi o discotecă în aer liber pentru vineri seara, dar şi un spectacol de gală sâmbătă. În afară de acestea, în fiecare zi vor fi concursuri menite să-i atragă în competiţie pe vizitatori sau cel puţin să îi amuze”, anunţă primarul oraşului, Ilie Fârtat. Parada costumelor populare şi spectacolele de muzică folclorică vor fi susţinute de formaţii şi grupuri din Vâlcea, Gorj şi Olt. Pe scenă vor mai urca şi Maria Ciobanu, Elisabeta Turcu şi Gabriel Dorobanţu. Duminică, toată după-amiaza va fi rezervată divertismentului interactiv, turiştii aflaţi în acel moment în oraş putând să se înscrie la concursuri de alergare în saci, trasul frânghiei, ski pe iarbă sau skandenberg.

 
 
Adaugă Comentariu
Comentarii

Pagina 1 din 1 (0 comentarii din 0)

< înapoiînainte >
 
 
 
 

...statisticile se încarcă... vă rugăm așteptați...